Hand tuingereedschap

Naast artikelen over het kweken van groenten en fruit en het onderhouden van uw tuin, vind je op deze website een groot assortiment handtuingereedschap.

Ben je trots op je tuin? Lees dan de tips die op deze website worden verzameld.

Voor elke klus in uw tuin is het belangrijk dat het tuingereedschap goed is onderhouden. Bij handtuingereedschap dat in de grond wordt gebruikt (bijv. spades, schoffels, grondboren, etc) is het van belang dat deze voldoende scherp zijn, zodat ze makkelijk de grond in gaan.

Op deze website vind je het juiste tuingereedschap voor iedere klus.

Goed handtuingereedschap

Wil je het werken in de tuin gemakkelijker maken. Onthoud dan 1 ding: goed handtuingereedschap is het halve werk! Let bij het kopen van tuingereedschap erop dat dit praktisch en goed hanteerbaar is. Goed tuingereedschap is wellicht wat duurder, maar dit betaald zichzelf uit door de langere levensduur. Enkele voorbeelden van kwaliteits handtuingereedschap vind je op de volgende pagina’s: Gardena, Hendrik Jan, WOLF-garten, Bahco.
Maak na gebruik het gereedschap schoon en droog. Dit bevordert de levensduur, omdat vuil en vocht hout, metaal en kunstof aantasten. Voor de winter helpt het invetten met bijvoorbeeld vaseline.